http://1999.eclipsvakantie.nl/ vorige index volgende
[Stilstaande auto's] Het is erg grappig naar de weg te lopen, en een beetje te kijken naar de stilstaande auto's.
[Een foto maken tussen twee rijstroken in] Iemand van de astronomengroep, vindt het nodig om tussen de twee rechter rijstroken in te gaan staan, en van daar foto's te maken van 2 stilstaande rijen auto's, beide richting Frankrijk. De rijstroken die de andere kant oplopen, zijn lang niet zo vol.

Het verkeer begint weer te stromen, dus loopt iedereen terug naar de camping. Ik blijf nog wat op de vangrail zitten, net als iemand van de andere groep. Ik ben niet echt goed in Duits, dus hebben we ook niet veel gespreksstof.
[Nog steeds druk]
Als zij ook wegloopt, vind ik het ook tijd worden terug te gaan naar de camping. Eerst wat lullen met de lui uit Lochem, en dan toch proberen mijn Duits wat te verbeteren.
Meteen krijg ik een biertje in m'n handen gedrukt. Lekker. Een roodharig meisje draagt een T-shirt met de teks 'Für jeden spass zu haben,' gevolgd door een telefoon en de cijfers 110. Het alarmnummer van de politie. Grappig.
Bij navraag blijkt Duitsland niks anders dan Nederland; overal waar iets te beleven valt, is politiecontrole. Behoorlijk intimiderend. Ik krijg een slokje Desperado's van het vrouwtje dat net nog op de vangrail zat, en van iemand anders krijg ik wat van dat blauwe Klingondrankje. Lekker. Ik meld dat het eruitziet als koelvloeistof voor een auto, maar dat het beter smaakt. Hierin geven ze me gelijk. Ook krijg ik de URL van hun website.